Tema- torsdage Starter d. 11/8

Torsdage kl. 13.00 - 15.15

Der er forskellige temaer og undervisere for hver torsdag eftermiddag, der udleveres en plan til deltagerne.

Dette års temaerne er IT, historie, etik og kultur.

Se omtale hernede under.

 

Kultur

Vi skal male med den brede pensel. Se på menneskets kulturelle udvikling fra stenalder til i dag. Og i kontrast til vores velkendte dansk kultur skal vi også høre om og diskutere fremmed kulturer. Hvordan ligner de og adskiller de sig fra dansk kultur? Forløbet er således en mulighed for at lære om kunst og kultur både indenlands og udenlands. 

- Musikkens idehistorie
- Nordeuropæiske kultur og sydeuropæisk kultur, forskelle og ligheder
- Dansk kulturs idehistorie
- Orientalisme: vestens kulturforståelse af Østen.

Underviser: Kristian-Alberto Lykke Cobos, Cand. Mag. i filosofi  

Byvandring d. 6/10

P4´s daghøjskoles kultur hold tager på byvandring. Alle deltagere i P4´s Dagshøjskole er velkommen til at deltage i byvandringen uafhængigt om man kommer til tema torsdag om kultur.
Vi begynder vores byvandring ved Banegårdspladsen foran togstationen ved forhøjningen. Her vil vi kaste os over byens kulturelle udvikling i løbet af århundrederne. Vi kommer til at tale om bygningerne og landmærkerne, og hvordan byen har forandret sig både fra vikingetiden og til i dag, men hvor om forandringerne i vores egen levealder.
Turen tager ca 2 timer, hvor vi går det meste af tiden og ender et sted mellem Århus Teater og Dokken alt efter, hvor meget tid vi har.
 
 
BH
Alberto

Historien

Kom og hør om Aarhus historie og meget mere. I dette kursus vil vi kigge fra lokalt til globalt og fra den nære fortid til den fjerneste fortid. Vi starter i Aarhus med byens historie, men finder ud af sammen hvor vores fokus løbende skal ligge. Om vi fordyber os i Aarhus særlige historie som havne og universitetsby, dykker ned i livet i bronzealderen eller kigger på romerrigets store statsoverhoveders, er I med til at bestemme. Så kom og vær med og lær om en spændende fortid. 

Underviser:  Simon Østergaard Chievitz, Cand. Mag. i idéhistorie.

Etik starter d. 25/8

Vi skal dykke ned i etikkens grundlæggende spørgsmål både praktisk og teoretisk. Hvad er det gode liv, og hvad gør man i et moralsk dilemma?  Vi skal diskutere moralens typiske hensyn; har det dårlige konsekvenser, er jeg forpligtet til at gøre det, og hvad siger det om mig som menneske at gøre dette eller ej? Dette vil vi gøre ved en kombination af undervisning og diskussion. Vi kommer til at diskutere dilemmaer fra Mads og Monopolet samt klassiske etiske problematikker som aktiv dødshjælp, dyreetik, krigsetik og meget  mere. Eksempler på undervisning: *Pligtetik og Søren Pind-reglen * Nytteetik og den smålige Preben *Etiske udfordringer i sundhedssektoren

Underviser: Kristian-Alberto Lykke Cobos, Cand. Mag. i filosofi

IT undervisning starter d. 1/9

De digitale medier vinder mere og mere indpas og samfundet forventer vi kan betjene MitID, digital post, Borger DK, Netbank, digitale møder mm.

På kurset her kan du lærer mere om dette, samt hvordan du betjener din Smartphone/tablet eller computer.

Underviser: Eddie Abi-Khalil, It-supporter, grafisk designer, webdesigner