Tema- torsdage Starter igen d. 20/1 2022

Torsdage kl. 13.00 - 15.15

Der er forskellige temaer og undervisere for hver torsdag eftermiddag, der udleveres en plan til deltagerne.

foråret er temaerne sundhed, historie, etik og kultur.

Se omtale hernede under.

 

Historien kalder

Kom og hør om lokalområdets og byens spændende historie. Engang var der gårde og landbrug, hvor Håndværkerparken er nu, og Aarhus var kun en mellemstor provinsby.

Dengang kom unge ud at tjene eller i huset. Andre kom i lære og på den tid var det kæft, trit og retning på lærepladsen! Kom og vær med til at høre om historien på en helt anden tid, som ikke er mere og aldrig kommer igen.

Underviser:  Jan Baltzersen, historiker cand. mag.

Sundhed

Kom og vær med!

Alle kan deltage og her er plads til alle!

Vi vil tage udgangspunkt i, hvad sundhed er for jer.  Vi vil  være aktive ude og inde, herunder bevægelse, snakke, sang, musik, latter, smagsprøver og meget mere.

Underviser:  Anne-Mette Derlich, Sygepleje-og motionslærer

Kultur

Vi skal male med den brede pensel. Se på menneskets kulturelle udvikling fra stenalder til i dag. Og i kontrast til vores velkendte dansk kultur skal vi også høre om og diskutere fremmed kulturer. Hvordan ligner de og adskiller de sig fra dansk kultur? Forløbet er således en mulighed for at lære om kunst og kultur både indenlands og udenlands. 

- Musikkens idehistorie
- Nordeuropæiske kultur og sydeuropæisk kultur, forskelle og ligheder
- Dansk kulturs idehistorie
- Orientalisme: vestens kulturforståelse af Østen.

Underviser: Kristian-Alberto Lykke Cobos, Cand. Mag. i filosofi  

Etik

Vi skal dykke ned i etikkens grundlæggende spørgsmål både praktisk og teoretisk. Hvad er det gode liv, og hvad gør man i et moralsk dilemma?  Vi skal diskutere moralens typiske hensyn; har det dårlige konsekvenser, er jeg forpligtet til at gøre det, og hvad siger det om mig som menneske at gøre dette eller ej? Dette vil vi gøre ved en kombination af undervisning og diskussion. Vi kommer til at diskutere dilemmaer fra Mads og Monopolet samt klassiske etiske problematikker som aktiv dødshjælp, dyreetik, krigsetik og meget  mere. Eksempler på undervisning: *Pligtetik og Søren Pind-reglen * Nytteetik og den smålige Preben *Etiske udfordringer i sundhedssektoren

Underviser: Kristian-Alberto Lykke Cobos, Cand. Mag. i filosofi

IT undervisning afløser ved afbud