Tema- torsdage 

Torsdage kl. 14.00 - 16.20 OBS ny tid

Dette års temaerne er IT, historie, etik og kultur.

Se omtale hernede under.

Der er forskellige temaer og undervisere for hver torsdag eftermiddag, der udleveres en plan til deltagerne.

Kultur

Vi skal male med den brede pensel. Se på menneskets kulturelle udvikling fra stenalder til i dag. Og i kontrast til vores velkendte dansk kultur skal vi også høre om og diskutere fremmed kulturer. Hvordan ligner de og adskiller de sig fra dansk kultur? Forløbet er således en mulighed for at lære om kunst og kultur både indenlands og udenlands. 

- Musikkens idehistorie
- Nordeuropæiske kultur og sydeuropæisk kultur, forskelle og ligheder
- Dansk kulturs idehistorie
- Orientalisme: vestens kulturforståelse af Østen.

Underviser: Kristian-Alberto Lykke Cobos, Cand. Mag. i filosofi  

Historien

Kom og hør om Aarhus historie og meget mere. I dette kursus vil vi kigge fra lokalt til globalt og fra den nære fortid til den fjerneste fortid. Vi starter i Aarhus med byens historie, men finder ud af sammen hvor vores fokus løbende skal ligge. Om vi fordyber os i Aarhus særlige historie som havne og universitetsby, dykker ned i livet i bronzealderen eller kigger på romerrigets store statsoverhoveders, er I med til at bestemme. Så kom og vær med og lær om en spændende fortid. 

Underviser:  Niels Dyrholm Jensen, Cand. Mag. i idéhistorie.

Etik 

Vi skal dykke ned i etikkens grundlæggende spørgsmål både praktisk og teoretisk. Hvad er det gode liv, og hvad gør man i et moralsk dilemma?  Vi skal diskutere moralens typiske hensyn; har det dårlige konsekvenser, er jeg forpligtet til at gøre det, og hvad siger det om mig som menneske at gøre dette eller ej? Dette vil vi gøre ved en kombination af undervisning og diskussion. Vi kommer til at diskutere dilemmaer fra Mads og Monopolet samt klassiske etiske problematikker som aktiv dødshjælp, dyreetik, krigsetik og meget  mere. Eksempler på undervisning: *Pligtetik og Søren Pind-reglen * Nytteetik og den smålige Preben *Etiske udfordringer i sundhedssektoren

Underviser: Kristian-Alberto Lykke Cobos, Cand. Mag. i filosofi