AFHOLDTE ARRANGEMENTER

Kreativ udstilling i Aktivitets- og Kulturhuset P4

 Fra april 2018 og indtil sommerferien vil der i P4 være en udstilling af håndarbejde kreeret af strikkepigerne, der mødes i huset onsdag aften i lige uger.

Udstillingen viser et bredt udvalg af de nørklerier, der bliver produceret her; bl.a. strik, hækling, syning og håndfarvning af garn (både plantefarvning og farvning med madfarve).

 Vi er en flok kvinder, der mødes for at inspirere og hjælpe hinanden, men først og fremmest for det hyggelige samvær.

 Aktivitets- og Kulturhuset P4 har også nogle fantastiske rammer og faciliteter, som vi gør god brug af – her kan nævnes symaskiner, printer, rum til hygge og kælderen, hvor der farves garn i glade farver. Alle er velkommen.

 

Cash i P4

Fredag den 25. maj 2018 20.00: Cash i P4 – Aktivitets- og kulturhuset

Historien om Johnny Cash – en koncertfortælling med Karsten Holm og Cash Trioen

Bob Dylan sagde om Johnny Cash: ”Han var som Nordstjernen – du kunne styre dit

skib efter ham”

Rick Rubin sagde: ”Hans storhed var ikke at han var en stor sanger og sangskriver –

det var han – men det er ikke derfor vi elsker ham, vi elsker ham fordi han var et

stort menneske, og hans menneskelighed skinnede igennem hans arbejde. Hvis han

havde være arkitekt, ville vi også have elsket ham for det.”

En musikalsk fortælling om Johnny Cash og den evige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner. Se mere på www.karstenholm.dk

 

Onsdag den 6. juni 2018

En forestilling for børn om tyrannen Olivia og nybyggerne i Thomson Town.

 Opføres d. 6.juni kl. 18.00 af Amatørteatret Stavtrupscenen 

udenfor Aktivitets- og Kulturhuset P4, Pottemagertoften 4, 8270 Højbjerg

Gratis adgang


 En børneteaterforestilling af Pernille Ayoe & Henning Lindberg

Tilbage i 1880ernes Amerika, går livet sin stille gang. Vi befinder os langt ude vestpå, i en lille nybygger by, Thomson Town. Her leves det gode og stille liv. Ja, hvis det ikke lige var for byens tyran: Olivia Steel.

Olivia kan især ikke lide byens fine damer, men også resten af byens beboer oplever hvordan hun bruger hele dagen med drillerier. Hun fik endda den gamle sherif til at flygte over hals og hoved!

Heldigvis har Borgmester Green sendt bud efter en ny sherif og alle glæder sig til at han ankommer – men Olivia lægger en plan for at klare ham!

En dag ankommer damplokomotivet til byen og en fremmed står af… Er det mon den nye sherif?

Det tror Olivia imidlertid og hun starter sine planer...

Kom og mød Olivia og de andre indbyggere fra Thomson Town når Amatørteatret

SILD OG JAZZ

Fredag d. 14. september 2018

kl. 18.30

er der guf til både smagsløgene og øregangene, når P4 byder på både sild, lune retter og Arne Østerbys Jazz Trio.

Trioen består af Fanny Nygaard, vokal, Bo Sivertsen, bas og Arne Østerby, piano. Despiller velkendte numre som fx ”Hvorfor er lykken så lunefuld”, ”What a wonderfull world”, ”By mir bist du schoen” osv.

 

KUN FOR HÅNDVÆRKER- og KALKÆRPARKENS BEBOERE

MAY I HAVE YOUR ATTENTION,  PLEASE!

 Selvom om der er indført afbrændings-forbud i Aarhus Kommune, fejrer vi alligevel midsommer i Håndværker- og Kalkærparken  ved bålpladsen

 Kl. 17.00 Ponytræk

 Kl. 18.00 Vi mødes med tæpper, picnic-kurv og drikkevarer. 

Kl. 20.00 Mads Westfall leverer sit musikalske Deja-Vu show

 Mads Westfalle vil bl.a. fortælle, hvordan det er gået med Jesper Ravn og Mona, Mona, Mona 30 år senere og om hans kone, som vil til Californien.

 Undervejs vil der være en ”midsommertale” og LEJLIGHEDSKOR, hvor hver fugl synger med sit næb.

Vi glæder os til at se jer

VEL MØDT

Seniorshoppen 20. september 2018

TORSDAG D. 20. september 2018 KL. 18.30

Seniorshoppen har fået nye efterårssvarer og kommer med et lille modeshow og viser, hvordan vi kan mixer kollektionerne, så de passer til enhver facon og lejlighed.

Efter fremvisningen hygger vi med en rejemad og bagefter prøver vi tøj og får gode råd om pasform m.m. 

 

ER DU TIL SVEDIG BLUES? 5. oktober 2018

Gå ikke glip af Ole Frimer Trio når de gi´r den i P4

Fredag d. 5. oktober 2018 kl. 20.30

Sangeren og guitaristen Ole Frimer er indtil flere gange, med sin unikke ”flesh to string”- teknik, blevet belønnet med diverse priser både nationalt og internationalt. Senest i 2011, hvor han modtog BankNordiks Ærespris for sit mangeårige virke på de danske og udenlandske musikscener.

 Frimer har tidligere arbejdet tæt sammen med Peter Thorup og var i en årrække også medlem af det legendariske band Blue Junction.

Nu om dage turnerer han land og rige rundt i spidsen for Ole Frimer band og når tiden tillader det, drager han og to andre bandmedlemmer afsted som Ole Frimer Trio. Udover Ole, består trioen af Claus Daugaard, som har spillet sammen med Ole i mere end 15 år og nok er en af Danmarks absolut skarpeste trommeslagere. Sidste mand i trioen er Jesper Bylling, som tidligere har spillet sammen med Allan Olsen, Johnny Madsen m.fl. Jesper er en bredspektret virtuos bassist i mesterklassen med sin helt egen tone.

I så kompetent et selskab er der minimale farer for dissonanser og man kan komfortabelt læne sig tilbage, lade bluesfoden få frit løb og nyde musikken.

 

3.-4. november 2018 HÅNDLAVET MED KÆRLIGHED

Nu er det på tide at tilmelde sig årets ”HÅNDLAVET MED KÆRLIGHED”

Kære kunstnere og kunsthåndværkere

Vi prøver i år at holde Kunsthåndværkermarkedet over to dage, men til gengæld med en lidt kortere åbningstid. Det bliver den første weekend i november, altså d. 3. og 4. november 2018 fra kl. 11-15.

Bordene måler 180 x 80 cm og koster 175 kr. for hele weekenden. Man må gerne reservere to borde, men må være forberedt på at de ikke nødvendigvis står i forlængelse af hinanden, men kan være opstillet i en vinkel. Der vil være mulighed for at opstille boderne torsdag aften fra kl. 19 – 21 eller lørdag morgen fra kl. 9.00

Eneste krav for at deltage er at det du vil sælge er håndlavet og at du holder din bod åbent i hele åbningstiden. 

Når du har tilmeldt dig, skal du hurtigst muligt sende et par billeder af dine produkter og et par linjer om dig selv, fx hvorfra du henter din inspiration, hvor længe du har været i gang, beskrivelse af dine foretrukne materialer m.m. Billede og tekst skal bruges i forbindelse med PR, fortrinsvis på de sociale medier og skal sendes til: P4aktivitetsudvalg@gmail.com 

Vi håber at se rigtig mange til endnu et hyggeligt marked i

Aktivitets- og Kulturhuset P4

DIABETES foredrag 8. november 2018 - Kom og hør om diabetes

Kom og hør om sygdommen Diabetes.

 

Formand for Aarhus Lokalforening Annette Dippel Larsen indvier os i sygdommens historik og udvikling af effektive behandlingstilbud. Ligesom hun giver et indblik i, hvordan det opleves, når Diabetes følger en i et og alt. Hvad enten man vil det eller ej.

 Annette vil komme ind på egne erfaringer og de mange livsfortællinger, som hun møder i Diabetesforeningen og i sit arbejde som sygeplejerske.

JULEFROKOST 22. november 2018

Når Lis, Leo og deres hjælpere inviterer til julefrokost, kan du roligt regne med at dine smagsløg og mave bliver grundigt forkælet med lækre hjemmelavede retter.

Du skal melde dig til senest d. 8. november 2018 ved personlig henvendelse i caféens åbningstid og du skal skynde dig, da der kun er 60 kuverter à 100 kr. pr. person.

Menu:

 

Hvide sild med rå løg, æg og karrysalat.

Dampet laks med rejer

Steg med rødkål

Glaseret skinke, brune kartofler og

grønlangkål

Oksefilet m. peberrods-tomater

Kyllingefrikadeller og kold kartoffelsalat

Leverpostej m. bacon og champignon.

Ris a la mande, kaffe og småkager

 

MILJØGRUPPEN - 24. november 2018 - Fernisering

Fernisering over ”Lange, sorterede plancher”

Du inviteres til fernisering over humoristiske plancher om affaldssortering i P4.

Her kan du få et samlet overblik over de 30 plancher, der efter ferniseringen bliver hængt op på hver sin affaldsø i Håndværkerparken og Hvidmosegård.

Efter planen vil plancherne senere cirkulere videre til næste ø hver måned.

Vi byder på på lidt godt til ganen - økologisk forstås!

Venlig hilsen Håndværkerparkens Miljøgruppe

FREDAG DEN 6. januar 2019 FERNISERING - P4 fotoklub

P4-FOTOKLUB arrangerer foto-udstilling i Pottemagertoften 4, 8270 Højbjerg.

Udstillingen åbner med fornem fernisering søndag, den 6. januar 2019 kl 11.00. Vi byder på en lille forfriskning på dagen. Kig ind og se de spændende billeder.

Temaet for denne udstilling er FOTO UDEN BEGRÆNSNINGER.

Vi elsker at fotografere. Alt har vores interesse. Fra makroverdenen over bygninger til landskaber, fra planter, insekter og fugle over dyr til mennesker - det være sig mænd, kvinder eller børn, enkeltpersoner eller grupper. Fra opstillinger over feriebilleder til reportager.

Vi er os - de 16 kvinder og mænd - som i øjeblikket udgør P4-FOTOKLUB. Vi bruger fotoklubben til at støtte vores passion, blandt andet ved at arrangere fototure i nærheden af Beboerhuset eller længere væk.

Vi nyder at vise vores billeder til andre og få deres reaktioner på billederne og deres konstruktive bemærkninger. Så vi bruger også vores fotoklub til, at vi kan blive bedre fotografer.

Du er også velkommen i P4-FOTOKLUB. Vi mødes mandag i lige uger kl 19.00 i Beboerhuset P4. Har du problemer med dit digitale kamera, vil vi forsøge at hjælpe dig. Vi kan læse og forstå brugsanvisningen!

Du kan også kontakte P4-FOTOKLUBs tovholder, Ole Pedersen, på telefonnummer 23 34 03 55, eller e-mail-adresse: nielsole@stofanet.dk

FORUMTEATER 10. januar 2019 - AKAVET OG ANDERLEDES

Kim Larsen v/ Ole Bech 18. januar 2019

Kim Larsen – hele Danmarks nationalskjald

Vi synger sange af Kim Larsen. Fra hele hans lang karriere – fra starten i Gasolin over solopladen Værsgo’ til filmmusikken fra Midt om natten.

Det hele krydres som altid med muntre anekdoter og utallige løgnehistorier.

Et sanghæfte med alle sangene medbringes, så alle kan synge med af karsken bælg.

HISTORIER FOR VOKSNE 13. og 20. januar 2019

Inger Lodberg byder igen indenfor i P4 til søndagshygge med fantastiske, forunderlige og fabelagtige fortællinger for voksne.

Efter historierne byder vi på en kop kaffe eller te og mulighed for at købe et stykke hjemmebagt kage.

 Arrangementet er gratis og alle er velkomne

 

Åbent hus 3. februar 2019

 Seniorshoppen kommer og viser os den nye forårskollektion for voksne piger. Vi starter med et modeshow og giver undervejs gode råd og tips til både hverdag og fest.

 Efter modeshowet hygger vi med en rejemad, hvorefter der bliver mulighed for at prøve og købe. Der kan betales kontant eller med kort.

 

FASTELAVN 3. marts 2019 for håndværker- og Kalkærparken

Søndag d. 3. marts 2019 Kl. 10.00-13.00

Jesper Grønkjær kommer og tryller og laver ballon dyr mm.  

Bagefter er der tøndeslagning for alle udenfor (husk varmt tøj). Kåring af konge og dronninger foregår indenfor og vi slutter af med lidt sangleg.

Under hele arrangementet kan der købes fastelavnsboller. Alle tilmeldte børn u. 16 år får en juice og en godtepose mod aflevering af en kupon.

Vi glæder os til at se mange udklædte børn og voksne til et par hyggelige timer!

 

Mange hilsner fra  fastelavnsudvalget  

Tilmelding til fastelavnsfest senest d. 14. februar 2019

FERNISERING MED AMOK 15. marts 2019

AMOK 2.0 er et mangfoldigt og nyskabende kunstnerdrevet kollektiv – lokaliseret i baggården til Rosenkrantzgade 1 – som til dagligt agerer atelier, værksted og kreativ tænketank, men ligeledes bruges som udstillingsrum, koncertvenue og mødested for en række af både lokale og internationale kunstnere. 

Vi har både statiske og dynamiske medlemmer, som laver alt fra det mere klassiske billed-, skulptur- og konceptkunst til noise, performances og musik – derudover er vi også tovholdere på et hav af andre events og workshops, ligeledes på adressen. 

 

På ustillingen i Aktivitets- og Kulturhuset P4 i marts vil kunstnerkollektivet præsentere et enestående indblik i deres særegne kaotiske univers, der bl.a. eksperimenterer med malerier, foto, lyd, skulpturer og grafik; og til ferniseringen d. 15. marts udfolder de sig yderligere ved også at inkludere performances, noise-konstellationer og regulære koncerter, hvor Ild I Dit Ansigt, Gravhund, Kristian Scheller, VHS-Fabrikken, Prefix Suffix, Fie Faen og Qxios Trans vil performe.

 

Den del af udstillingen som bliver hængende kan ses indtil d. 20. juni 2019 og inkluderer værker af Jesper Kold, Gravhund, Nanna Kå, Liam Nilsen, Nils Lass, Mariana Gil, JCAKIE, Andreja Andric og Esben Staugaard.

MÅNEKOR SANG 21. januar, 19. februar og 21. marts 2019

Lørdag den 22. december 2019, Mandag den 21. januar 2019, Tirsdag den 19. februar 2019, begge dage kl. 20.00 og

Torsdag den 21. marts 2019 kl. 20.30

Kom og syng ved søen under månen!

Alle er velkomne til at møde op hver fuldmåne nede ved søen bag Pottemagertoften 170.

Der synger vi to-tre sange, så godt vi kan til harmonikaspil. Det varer cirka 20 minutter.

Til januar har vi 1 års jubilæum!

Vi synger i al slags vejr! Hunde i snor, tøjdyr, børn og voksne – alle kan være med. Sang, latter og frisk luft er godt for sind og krop. Medbring gerne en sangbog. Vi ses til sang! Hilsen Agnete og Inger.

 

 

 

 

FRIVILLIGFEST lørdag den 29. marts 2019 kl. 18.00

Alle afdelingsbestyrelser og øvrige frivillige fra Kalkærparken, Hvidmosegård, Holme Parkvej og Håndværkerparken inviteres til et brag af en fest.TAMU laver og serverer en lækker 2 retters menu.

JAM TRIO kommer og spiller op til dans

Tilmelding/betaling senest d. 1. marts 2019 ved personlig henvendelse i 

Aktivitets- og kulturhuset P4’s café

 

25. april 2019 FORSKNINGENS DØGN

FORUDSÆTTELSER OG UNDERFORSTÅELSER I SPROGET

Når politikere er blevet så upopulære, skyldes det, at de ofte forudsætter det, som de skulle overbevise tilhørerne om, og underforstår at alle andre end de selv er idioter. Lær at spotte og forstå dette uredelige sprogtrick.

Uden på en pakke italiensk lasagne kunne man på dansk læse: "Denne lasagne er forkogt. Den skal ikke koges i 20 minutter i let-saltet vand." Hvad er det der er galt med denne sætning? Og hvad er der galt ved at stille spørgsmålet: "Hvornår er De holdt op med at tæve deres kone?"

Eksemplerne kan forklares som henholdsvis underforståelse og forudsættelse. Det sker i den  sprogvidenskabelige relevansteori om ytringers relevans og informativitet, udformet af folk som H.P. Grice,  Dan Sperber og Deidre Wilson. 

Når Trump siger "Make America great again" har han ikke hævdet, men forudsat at landet på et tidspunkt ikke har været "great", og hvis man vil benægte hans udsagn, får man ikke benægtet forudsættelsen, som måske var det vigtigste. På den måde kan Trump manipulere os med sit sprog.

Foredraget forklarer de sproglige træk ved forudsættelser og underforståelser, og hvordan de bruges og misbruges i praksis. 

60 minutters foredrag ved professor emeritus Ole Togeby, Aarhus Universitet

Torsdag den 25. april 2019 kl. 16.00

Ingen Tilmelding

Fri entrè