AFHOLDTE ARRANGEMENTER

FASTELAVN VAR DESVÆRRE AFLYST I ÅR GRUNDET CORONA-restriktioner, men så lavede vi tegnings- og insekt-teater "arrangement" i stedet for.


 
Den 6. marts 2021  afhentede børnene så deres tegninger og insektteatre, som vi med glæde havde lånt til udstilling i vinduerne i P4. 
TUSIND TAK FOR LÅN
Børnene fik godteposer og 2 gavekort blev udtrukket; hhv 1 gavekort til tegningerne og 1 gavekort til insektteatre.
Det har været en fornøjelse at se og høre om de mange gode timer, der er blevet brugt til tingene. 
Måske finder vi på noget nyt en anden gang.

 

25. april 2019 FORSKNINGENS DØGN

FORUDSÆTTELSER OG UNDERFORSTÅELSER I SPROGET

Når politikere er blevet så upopulære, skyldes det, at de ofte forudsætter det, som de skulle overbevise tilhørerne om, og underforstår at alle andre end de selv er idioter. Lær at spotte og forstå dette uredelige sprogtrick.

Uden på en pakke italiensk lasagne kunne man på dansk læse: "Denne lasagne er forkogt. Den skal ikke koges i 20 minutter i let-saltet vand." Hvad er det der er galt med denne sætning? Og hvad er der galt ved at stille spørgsmålet: "Hvornår er De holdt op med at tæve deres kone?"

Eksemplerne kan forklares som henholdsvis underforståelse og forudsættelse. Det sker i den  sprogvidenskabelige relevansteori om ytringers relevans og informativitet, udformet af folk som H.P. Grice,  Dan Sperber og Deidre Wilson. 

Når Trump siger "Make America great again" har han ikke hævdet, men forudsat at landet på et tidspunkt ikke har været "great", og hvis man vil benægte hans udsagn, får man ikke benægtet forudsættelsen, som måske var det vigtigste. På den måde kan Trump manipulere os med sit sprog.

Foredraget forklarer de sproglige træk ved forudsættelser og underforståelser, og hvordan de bruges og misbruges i praksis. 

60 minutters foredrag ved professor emeritus Ole Togeby, Aarhus Universitet

Torsdag den 25. april 2019 kl. 16.00

Ingen Tilmelding

Fri entrè

VARME HVEDER 16. maj 2019

I anledning af Bededagsferien serverer vi varme hveder med ost eller syltetøj i caféen for 10. kr. pr. stk. og som altid er der gratis kaffe eller te.

OLE FRIMER TRIO med VIDAR BUSK 25. MAJ 2019 kl. 20.30

Et af Danmarks bedste bluesnavne i selskab med en af Norges bedste bluesmusiker: What´s not to like?

I Norge findes vel Europas stærkeste bluesmiljø. De fleste større byer i Norge har en bluesforening som afholder koncerter, og landet besøges flittigt at amerikanske og europæiske bluesmusikere som turnerer på de norske bluesklubber og festivaler. Af så stærkt et bluesmiljø udspringer der naturligt nok flere norske bluesmusikere af meget høj klasse. En af de største og mest kendte er guitaristen Vidar Busk.

Vidar er født  1970 i Langesund i Norge. Allerede som 16-årig rejste han til USA med sin guitar for at spille med den amerikanske bluesmusiker Rock Bottom. Han vendte tilbage til Norge fire år senere, i 1990, og dannede et backing band som han turnerede med i Norge. I 1994 modtog de Smugetprisen for deres bedrifter på Smugladen Festivalen.

 I 1997 dannede Vidar sit jump-bluesband Vidar Busk & His True Believers. De modtog samme år Notodden Blues Festivals pris, og året efter vandt de Spellemannsprisen (svarer til vores Danish Music Award) for deres første album ”Stompin’ Our Feet With Joy”. Siden har Vidar Busk udgivet i alt otte albums og vundet endnu en Spellemannspris  (2003). Også hans seneste album ”Troublecaster” fra 2011 blev nomineret.

 Vidar Busk er en bredspektret musiker som har flirtet med bl.a. soulmusikken (hør albummet ”Venus Texas” fra 2001) og samarbejdet med rappere. Men hans guitarvirtuositet kommer især til udtryk i den melankolske blues. Her bliver det til verdensklasse.

 

BØRNEFORESTILLING I P4 22. juni 2019 kl. 14.00

 ”I drømmenes verden kan alting ske”

en børneteaterforestilling af Pernille Ayoe Lindberg & Henning Lindberg

STAVTRUPSCENENS BØRNETEATER 2019

Handlingen udspiller sig på et børneværelse og i den drøm et barn har.

Mathilde skal i seng og hendes mor læser godnathistorie. Pludselig træder en af personerne i historien ud af væggen i Mathildes værelse.  Det er bamsen Bimmer. Han har brug for Mathildes hjælp, for Bimmers gode ven hunden Polly Pudhel er blevet røvet af Hermann Kath. Mathilde må nu, sammen med Bimmer drage ud på en færd for at redde Polly Pudhel. På deres vej møder de Den Gamle Kone, Soldaten og Trolden. Heldigvis når de Hermann Kath’s borg og finder Polly Pudhel. Slutningen bliver imidlertid helt anderledes end alle havde forestillet sig.

Forestillingen foregår udenfor Aktivitets- og Kulturhuset P4, medbring liggeunderlag eller lignende til at sidde på. I tilfælde af regn rykkes forestillingen indenfor.

Alle er velkomne og det er gratis at deltage

Lørdag d. 22. juni kl. 14.00

Spilletid: 45 minutter
Aldersgruppe: 5 – 98 år

 

JUBILÆUM / 80'er fest 14. september 2019

I anledning af P4´s 30 års jubilæum

holder vi et BRAG af en 80’er fest

lørdag den 14. september 2019

 

Vi tænder grillen, så den er klar til kl. 18.00, hvor der vil være mulighed for at komme med sit eget kød og så laver Aktivitetsudvalget noget lækkert tilbehør.

 

Kl. 19.30 åbner vi dørene for dem, som ikke ønsker at deltage i spisningen.

Kl. 21.00 kommer LiveHits, som er et 5 mands band og sætter gang i festen.

De spiller alle de gode gamle hits fra 80’erne blandet med lidt andet musik. Det bliver et brag af en fest.

Vi håber at, rigtig mange har lyst til at deltage i denne aften; så frem med 80’er tøjet og på med danseskoene så vi kan få en kanon fest.

 80’erne var farverige: Neon, glitter og pasteller

Og modefarverne fornægtede sig ej heller i vores hus, som blev taget i brug i 1989.

Tøjet var campinghabit, farverige jakkesæt og nettrøjer – til alle!

Tilbehøret var store briller, pandebånd, svedbånd og benvarmere

ELVIRASMINDE - foredrag 3. oktober 2019 kl. 19.00

Chokoladefabrikken Elvirasminde

"Det var nogle værre piger, der arbejdede på Elvirasminde…"

Sådan fortæller Ketty, der selv var pakkepige på chokoladefabrikken fra hun var 14 år gammel.

I dette foredrag fortæller Agnete om en stor kvindearbejdsplads i Aarhus fra ca. 1900 til 1950. Foredraget illustreres med billeder og citater fra dem, der arbejdede der, og er resultatet som følge af Agnetes forskning i børnearbejde i industrisamfundet.

Entre: 30,00 kr. i døren

 

FREDAG DEN 4. OKTOBER 2019 KL. 19.00

 

U D S O L G T

TEATERGRAD opfører ”DANNER – en grevinde af folket”.

Historien om Grevinde Danner er én af de mest spektakulære i Danmarkshistorien. Louise Christine Rasmussen fødes i 1815 som et uønsket produkt af et patriarkalsk samfund, hvor manden tog, hvad han mente var hans, og kvinden var underlagt hans luner og behov.

Men Louises liv er også fortællingen om en kvinde, som fødes i rendestenen og gør effektivt op med samfundets forventninger. Tidens normer giver hun fanden i og insisterer på at være et frit handlende og tænkende individ. Hertil kommer en succesfuld forretning med parisermode. Og så elsker hun to af landets mest magtfulde mænd, avisudgiveren Carl Berling og Kong Frederik 7. Avisudgiveren får hun barn med. Kongen bliver hun gift med.

Det bedre borgerskab stod i kø i forsøg på at ydmyge hende, men grevinden blev trofast stående ved kongens side. Hvor stor indflydelse, hun har haft på ham, er omdiskuteret, men sikkert er det, at enevælden blev ophævet, Danmarks Grundlov underskrevet og de første socialreformer indført i løbet af deres ægteskab. Sikkert er det også, at arven efter hende lever endnu.

Målgruppe: 15 år og op efter. Varighed: 1 time og 20 min.

 

SENIORSHOPPEN mandag den 7. oktober kl. 18.30

Tøj til de voksne piger

SENIORSHOPPEN kommer forbi og viser deres bud på efteårs- og vinterkollektionen for voksne piger.

Vi starter med et modeshow og giver undervejs gode råd og tips til både hverdag og fest.

Efter modeshowet hygger vi med en rejemad, hvorefter der bliver mulighed for at prøve og købe. Der kan betales kontant eller med kort og du får dine varer med det samme.

Max. 30 deltagere.

 

JOHN MOGENSEN JAM fredag den 11. oktober 2019 kl. 20.30

JOHN MOGENSEN JAM - en hyldest til John Mogensen

John Mogensen JAM – Et kopiband i særklasse som består af 4 dygtige musikere med mere end 1000 jobs bag sig. De har spillet overalt i landet til adskillige byfester, Vig Festival, Storebælt Festival og mange, mange flere steder.

Bandet går nøje op i at genskabe det kendte lydbillede og leverer et nostalgisk show med sange fra John Mogensens store bagkatalog og tilstræber at gøre det med samme sjæl og ånd som kunstneren selv.

Frontfiguren, den scenevante Tommy ”Rosie”, som i hans yngre dage gjorde sig som revyskuespiller og bandets store erfaring sammen, betyder at de ikke alene er ualmindeligt velspillende, men også at de har overskud til små fortællinger imellem numrene.

Der er således lagt op til en hyggelig aften med garanti for både fællessang og mulighed for en lille sving om.

Rigtig god fornøjelse!

 

HÅNDLAVET MED KÆRLIGHED 2.-3. november 2019 11.00 - 15.00

P4 emmer af hygge og kreativitet når vi igen i år slår dørene op til vores hyggelige kunsthåndværkermarked.

Vores dygtige udstillere som kommer fra både nær og fjern glæder sig til at vise deres smukke håndværk frem og vi tør godt love at der vil være noget for enhver smag.

 

Hvis du trænger til at hvile benene, kan du dagen igennem nyde en kop gratis kaffe eller te i caféen.

4. januar 2020

Kunstgruppen ”Diversitas” afholder fernisering

Lørdag d. 4. januar 2020 kl. 13 – 16 

Diversitas, som på latin betyder mangfoldighed, består af en bred vifte af billedkunstnere med hver deres baggrund, teknik og udtryk. Der er således mulighed for at opleve både det abstrakte, det Manga- eller Guldalder-inspirerede værk og alt det indimellem.

Som en lille finurlighed har nogle af kunstnerne dedikeret noget af udstillingen til år 2020 og man vil derfor erfare, at en del værker er i formatet 20 x 20.

Det hele krydres med musikalske indslag af duoen M.C. Tunes og et par historier fortalt af Inger Lodberg og Jan Birch.

Flere af de udstillende kunstnere vil være til stede og er åbne overfor en snak.

 

Program:

Kl. 13.00 Dørene åbnes og Susser Vincentz byder velkommen

Ca. 13.10 M.C. Tunes

Ca. 14.00 Historie v. Jan Birch

Ca. 14.20 M.C. Tunes

Ca. 15.00 Historie v. Inger Lodberg

Kl. 16.00 Dørene lukkes

 

søndag den 5. og 12. januar 2020 kl. 14.30

Inger Lodberg byder igen indenfor i P4 til hygge med fantastiske, forunderlige og fabelagtige fortællinger for voksne.

Efter historierne byder vi på en kop kaffe eller te.

 Arrangementet er gratis og alle er velkomne

Mandag den 13. januar 2020 kl. 19.00

Joy kommer og afholder en demo af de populære Tupperware produkter.

Der vil være særlige tlibud, smagsprøver og mulighed for at prøve og se de fleste produkter fra kataloget.

Der er gaver til alle gæster, der deltager - er du forhindret, og er der noget, du står og mangler, kan du forhåndsbestille hos Ruth Johnsson, Hattemagertoften 25 - så modtager du sammen med din bestilling gæstegaven alligevel.

Der er ingen købetvang - så er du bare nysgerrig, så er det også helt legalt

Der serveres smagsprøver, vand, kaffe, te og kage til alle deltagere.

TIRSDAG DEN 21. januar 2020 kl. 19.30

Med tre studiealbums og en mangeårig turnéerfaring rundt i hele landet står Signe Svendsen i dag solidt plantet på de danske livescener. Når hun træder op på scenen, er hun i stand til både at røre og underholde publikum med sin stærke stemme og sit sjældne nærvær. 

Det ved publikum, som har oplevet hende solo, eller også i de mange år som Niels Hausgaards musikalske makker. Signe Svendsen gør en dyd ud af at skabe en direkte kontakt med sit publikum, og efterlade et indtryk af fællesskab og indlevelse, og der følger gerne gode historier og anekdoter med hendes sange.

 

Billetter á 25,00 kr. købes via dette link: https://rosa.safeticket.dk/21012020 

Vi har plads til 80 deltagere. Maksimalt to billetter per husstand.

GOSPEL WORKSHOP 10. MARTS 2020 KL. 19.00

Har du lyst til at være gospelsanger for en dag?

Er du glad for at synge, og har du lyst til at gøre det sammen med andre, er det måske noget for dig at blive gospelsanger for en dag.

Alle kan være med - både dem, der synger i kor, synger i bilen eller i badet, osv.

Kom og vær med til en sjov og hyggelig aften, hvor både sangstemme og latter bliver luftet.

 Jeanette Bonde, der har mange års erfaringen indenfor gospelmusik, vil lære deltagerne en håndfuld sange, som vi slutter af med at synge sammen.

Jeanette har tidligere sunget kor for danske artister på DR1 og TV2 og er til daglig leder af The Gospel Voices fra Aarhus.

Læs mere om Jeanette her: www.jeanettebonde.com